Skip de Winterdip

Lockdowndip

Wist je dat januari en februari, met gemiddeld 3,1 en 3,3 graden celcius, de koudste maanden zijn in Nederland? Gedurende deze maanden is het slim om je jezelf en zo dus ook je huid wat extra aandacht te geven. Toch is het heerlijk om lekker te wandelen: door te bewegen komt er namelijk endorfine vrij. Dit is een natuurlijk antidepressivum dat je lichaam aanmaakt wanneer je intensief beweegt.

Bescherm je huid

Vraag eens advies, welk product voor jou het best is om je huid goed te beschermen, niet alleen tegen de kou buiten maar ook tegen de droge lucht in huis (door de verwarming). Je huid verliest hierdoor namelijk vocht waardoor de barrièrefunctie van je huid wordt aangetast. Hierdoor kan roodheid optreden. Dit kan in eerste instantie onschuldig lijken maar kan naarmate je ouder wordt ook blijvend zijn en veranderen in couperose (ofwel Rosacea). Couperose/rosacea ontstaat doordat de oppervlakkige adertjes in de huid slapper zijn geworden waarna ze verwijden. Je herkent het aan roodheid of de aanwezigheid van uitgezette rode en/of blauwe bloedvaatjes, voornamelijk op de wangen. Probeer dit te voorkomen met een goed product op je huid en wikkel bij gure wind ook lekker je sjaal om je gezicht.

Enne …een tip voor volgend najaar: Gebruik de herfst om je huid voor te bereiden op de winter. Je huid is dan sterker en komt mooier door de gure periode heen. Als schoonheidsspecialist kan ik je daarvoor persoonlijk advies geven.

Besteed wat extra aandacht aan je lippen

De huid van onze lippen bevat weinig talgkliertjes. Hierdoor is juist deze huid nog gevoeliger de kou. Veel mensen herkennen vast wel dat ze in de winter last krijgen van droge en soms zelfs schilferende of gebarsten lippen. Vaak heb je dan de neiging om je lippen te bevochtigen met speeksel, doe dit vooral niet! Enzymen van het speeksel drogen je lippen namelijk uit en doordat het water van het vocht uit het speeksel verdampt wordt ook het vocht uit de lippen meegenomen. Even likken aan de lippen geeft dus kort een prettig gevoel maar maakt het probleem eigenlijk alleen maar erger.

Tegen droge lippen lippenbalsem

Zorg daarom dat je altijd een goede lippenbalsem bij je hebt, dit beschermt en voedt de huid van je lippen. Koop er een zonder parfum of smaakstofjes want deze kunnen je lippen juist irriteren waardoor het probleem niet ophoudt en je het idee krijgt dat je moet blijven smeren voor een fijn gevoel. Je kunt eventueel bij mij terecht voor een heerlijke lippenbalsem van Deynique met vitamine E, Aloë Vera en SPF-15. Deze ondersteunt de vochtbalans van de lippen, beschermt ze tegen UV-stralen en helpt bij de genezing van geïrriteerde lippen.

Hydrateer / drink voldoende

In de winter drinken we vaak minder dan in de zomer. Omdat je huid juist vocht verliest door de kou en doordat de lucht in huis droger is door de verwarming kan hij juist wel wat extra vocht gebruiken. Probeer dus zelfs als je niet echt dorst hebt toch op te letten dat je genoeg drinkt en wat te denken van een heerlijk warme kop thee!

Eet zo gezond mogelijk: vermijd bewerkt voedsel, te veel vet, suikers en e-nummers. Niet alleen krijg je na het eten van snoep een suikerdip, (lees: lusteloos en futloos) maar van suiker krijg je ook nog eens rimpels. Jouw chocolade verwenmomentje mág hoor, maar wanneer je het beperkt is het nóg lekkerder!

En …eet anders eens een mandarijn óf verwarm etherische olie met de geur van mandarijn of sinaasappel. Van deze geur word je namelijk vrolijk en ontspannen.

Geen stress

Zet fijne muziek op. Muziek kan veel doen en werkt stress-verlagend, wat natuurlijk weer goed is voor de huid. Stress is een grote factor bij het ontstaan van rimpels.

Vitaminen hebben verder een positieve invloed op je energiehuishouding en zorgen tegelijkertijd voor een optimale verzorging van de huid van binnenuit. Er zijn goede voedingssupplementen om je door “een winter-dip” heen te helpen. Dat beetje extra kan best fijn zijn, we doen uiteindelijk best veel iedere dag en hebben goede (werk)stoffen nodig, die we niet altijd binnen krijgen door het eten van voldoende groenten en fruit. Denk bijvoorbeeld eens aan OPC. Dit stofje (uit de rode druif) behoort tot de meest krachtige natuurlijke antioxidanten en het is sterker dan vitamine C. Verkrijgbaar bij mij in een flacon met 60 capsulen.Lockdowndip

Extra tip:
Verwen jezelf vandaag met een ontspannend masker!

Het Cell Repair Masker is een ware verwennerij. Wanneer je het Cell Repair Masker gebruikt, kun je rekenen op een wellnesstraktatie waarbij het DNA van de cellen wordt versterkt en de huid op cellulair niveau beschermd wordt tegen milieuschade en uv-straling. Rimpels worden verzacht en er ontstaat een gelijkmatige teint en een jeugdige, gladde huid met een prachtige gezonde glow!

Wil jij dit masker voor jezelf of als cadeau voor een ander?
Stuur me een bericht!